FunFon
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FunFon

Форум за убиване на свободното време
 
ИндексИндекс  ГалерияГалерия  ТърсенеТърсене  Последни снимкиПоследни снимки  Регистрирайте сеРегистрирайте се  Вход  

 

 Форд Модел Т

Go down 
АвторСъобщение
bladerunner
Модератор
Модератор
bladerunner


Брой мнения : 730
Location : с. Стърчипишково
Registration date : 16.01.2009

Форд Модел Т Empty
ПисанеЗаглавие: Форд Модел Т   Форд Модел Т Icon_minitimeВто Мар 10, 2009 5:19 pm

Автомобилът качил света на колела ... или Форд Модел (Tin Lizzy)
Форд Модел Т Ford_15_Model_T

Моделът е би произвеждан от Форд Мотор Къмпани от 1908 до 1927 и се счита за един от най-важните автомобили в историята на индустрията. Това е първият автомобил достъпен за масова употреба. По същото време притежанието на автомобил е било привилегия само за най-богатите и успели хора на обществото. Автомобилте са били изработвани в повечето случаи по поръчка и са били равностоини на произведения на изкуството. При модел Т имаме един сравнително опростен дизайн и огронма иновация отнасяща се до самия процес на производство. Хенри Форд успява да внедри поточната линия при продукцията на колата , с което е постигнато бързина и ефикасност при сглобката. В допълнение към революционната поточна линия, Хенри Форд въвежда заплащане пропорционално на цената Форд Т.
Форд Т е екипиран с 2,9 литров четири цилидров редови двигател развиващ 20 конски сили. Максималната скорост е около 65км/ч , напълно задоволителна за времето си и състоянито на пътната мрежа тогава. Разходът на гориво също е приличен за този ветеран: може да варира от 11 до 18 литра на 100 километра. Фордът притежава тристепнна скоростна кутия 2 предавки за напред и задна скорост.
Моделът остава почти непроменен през целият период на производството. Форд Модел Т се е предлагал в различни цветове само за кратък период ( 1908 to 1914 и 1926 to 1927) през останалите години цветът е бил черен. Черното е било предпочитано защото съхне по-бързо от останлите цветове.
На цена от около 20000 сегашни долара Модел Т е бил доста популярен, имайки предвид цена на конкуретни автомобили по това време достигала 3 опъту повече. В пиковете години са се пласирали по 300000 400000 автомобила и целия брой произведени 15007034 автомобила.

Форд Модел Т 1911-Ford-Model-T-line-up-ad-lg
Върнете се в началото Go down
 
Форд Модел Т
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
FunFon :: Авто :: История-
Идете на: