Електрическият "Форд транзит кънект" идва в Европа

Електрическият "Форд транзит кънект" идва в Европа

© Форд

През следващата година започват доставките на електрическата версия на "Форд транзит кънект" в Европа, съобщиха от компанията. Първият пазар, на който ще се предлага моделът, е британският.


Ванът ще се използва от компанията Scottish and Southern Energy като част от финансова подкрепената от правителството програма за тестване на приложимостта на електромобилите в ежедневието. Според "Форд" ванът е идеалният служебен автомобил за компании, чиито коли домуват на едно място и имат предвидим дневен пробег.


Електрическият "Транзит кънект" има сходна с дизелов модел динамика и достига максимална скорост 120 км/ч. С едно зареждане на батериите изминава до 130 километра.




От компанията уточниха също, че от 7 декември са започнали доставките на електрическия "Форд Транзит Кънект" на компании в САЩ. Автомобилът се сглобява в Ливония (Мичиган) и използва литиево-йонни батерии на Джонсън Контрол-Сафт (Johnson Controls-Saft). Електромоторът е разработка на детройстката компания Azure Dynamics.


Серийното производство на автомобила ще започне през април следващата година, когато ще са факт и първите доставки за клиенти в Европа.

Ключови думи към статията: