"Форд" пуска WRC версия на "Фокус" ST

Табелката с автографите на двамата рали пилоти, която ще се монтира във всеки автомобил от лимитираната серия

© Форд мотор къмпани

Табелката с автографите на двамата рали пилоти, която ще се монтира във всеки автомобил от лимитираната серия

Лимитирана серия от 50 автомобила "Форд Фокус" ST WRC ще бъде произведена в чест на титлата при конструктурите на марката в световния рали шампионат миналата година. Бегачките ще струват около 51 000 долара, което е с 11 000 повече от базовия модел на "Фокус" ST.


В сравнение със серийния спортен модел на "Фокус" ST, WRC версията ще има редица нови аеродинамични елементи, хромирани накрайници на ауспусите и бели 20 цолови джанти. Окачването, разработено от тунинг ателието Eibach, е намалило просвета на колата с 15 мм. В салона пък е монтирана метална табела с подписите на рали пилотите на "Форд" Маркус Гронхолм и Мико Хирвонен.


Моторът е познатия от серийния модел 2.5 литров Duratec с турбокомпресор, мощност от 225 к.с. и максимален въртящ момент от 300 НМ. Той се комбинира с шест-степенна механична скоростна кутия, като с тях автомобилът може да бъде ускорен до 100 км/ч за 6.8 сек., а максималната скорост е 241 км/ч.


За сравнение автомобилът, с който "Форд" участва в световния рали шампионат, разполага с двигател с мощност 300 к.с. и въртящ момент от 550 Нм.

Ключови думи към статията: